Вживання солодких газованих напоїв збільшує ризик розвитку раку кишківника, заявляють американські вчені. Такого висновку дійшли експерти Гарвардської школи громадського здоров’я за підсумками дослідження, результати якого опубліковані у виданні The American Journal of Clinical Nutrition:
Дослідники вивчили дані понад 120 тисяч учасників і провели паралелі між частотою випадків раку прямої кишки та числом летальних наслідків, а також вживанням пацієнтами продуктів із фруктозою та напоїв із доданим цукром.
Експерти вважають, що часте вживання таких напоїв збільшує шанс розвитку патологій у верхній та середній частині прямої кишки. Вчені зазначають, що на ризик розвитку раку впливає вживання солодких напоїв протягом останніх десяти років. Тим, хто любив побалувати себе газованою водою в дитинстві, але зараз знизив її вживання, немає приводу хвилюватися.
Але! Злоякісна пухлина прямої кишки не єдиний вид раку, який може розвитися через зловживання напоями з доданим цукром. Такі напої можуть викликати патології в печінці, підшлунковій залозі, а також рак ендометрія.
Давайте не брати участь у цій сумнівній лотереї, тобто не вживати часто солодкі газовані напої, проходити профілактичні обстеження та звертатися до фахівців негайно за перших тривожних симптомів.
Щоб отримати інформацію і записатися на консультацію, телефонуйте на номер, який бачите на сайті.