Які смаколики можуть зашкодити вашому здоров’ю?
Кондитерські вироби небезпечні, коли їх занадто. Вчені з США та дослідники з Малайзії зійшлися на думці щодо ризику виникнення важких недугів через солодких «винуватців».
Але яких солодощів варто побоюватися найбільше?
1. Розчинний гарячий шоколад в пакетиках (має трансжири і очищений цукор).
2. Газована вода і інші цукровмісні напої (там є генетично модифікований кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози і фосфорна кислота).
3. Тістечка, кекси і торти з барвниками (себто продуктами нафтопереробки).
4. Червоні мармеладні ведмедики (в складі є канцерогени).
5. Сиропи для морозива (топінги зі штучними наповнювачами).
6. Дешеві цукерки: льодяники, карамельки (частенько там є генетично модифіковані сиропи).
Такий список «отруйних ласощів» створили після численних досліджень в різних університетах світу. «Диявольські солодкі» продукти є джерелом швидких вуглеводів і різко підвищують рівень глюкози в крові. У відповідь організм активно продукує інсулін і інсуліноподібний фактор росту (IGF) — це запускає сигнали, які небезпечно впливають на здоров’я.
Якщо регулярно і в великій кількості вживати перелічені смаколики, ви створите небезпеку для власного здоров’я. Краще замінювати фабричні солодощі натуральними фруктами й ягодами — це подарує значно більше користі вашому організму!